בניית אתר אינטרנט חדש הינה תהליך מרובה תהיות, החלטות והכרעות.
נראה שההחלטה הראשונה והמשמעותית ביותר שיש לקחת היא:
מי יזכה לבנות עבורך את האתר –
בונה אתרים פרטי או חברה לבניית אתרים?
האם יש אפשרויות נוספות?
ולפי מה לבחור? האם רק המחיר קובע?
צעד אחר צעד בדרך להקמת אתר משלך.
מהן האפשרויות לבניית אתר אינטרנט?
קיימות היום אפשרויות רבות לבניית אתרי אינטרנט, ולכל אחת מהן יתרונות וחסרונות. ההבדלים בין ארבע האפשרויות שלפניכם עשויים להיות משולים להבדלים שבין קניית עוגת מוס בקונדיטוריה ותיקה ומתמחה, קניית עוגת מוס שייצרה השכנה שאוהבת לאפות ועד הכנת עוגת מוס שלוש שכבות על פי מתכון אינסטנט באינטרנט. לפניכם מדריך קצר למגוון הדרכים המצויות והנפוצות לבניית אתר חדש:
- חברה לבניית אתרי אינטרנט: מרבית הניגשים למלאכת בניית אתר אינטרנט בוחרים באפשרות זו, מאחר וחברה יכולה לתת מענה מקצועי לצרכים מגוונים. זוהי האפשרות היקרה מבין שלל האפשרויות הקיימות.
- בונה אתרים פרטי: במקרה זה מדובר בדרך כלל על אדם שהתמחה בבניית אתרים ויוכל להיענות למרבית בקשותיכם בנוגע לתכנים, לממשק ולעיצוב האתר. מטבע הדברים, אדם פרטי ועצמאי שעובד לבדו יוכל לספק שירותים פחות מגוונים מחברה, ובין היתר בשל כך אפשרות זו נחשבת לזולה יחסית.
- שימוש בתבניות עיצוב קיימות: ישנם הבוחרים לבנות אתר באמצעות שימוש בתבניות עיצוב אתרים מוכנות, אותן ניתן למצוא ברשת, כמובן. תהליך זה נהנה מיתרון העלויות הנמוכות, אך מצד שני, העיצוב מוגבל, ואין אפשרות להתאמות ייחודיות מתבקשות.
- בניית אתרים באופן עצמאי: אפשרות המתאימה למי שמעוניינים להיות אמונים על התהליך מאלף ועד תו. הפונים לאפשרות זו נעזרים בדרך כלל בהדרכה כלשהי, דרך הרשת או בעזרת קורס בנושא. בניית אתרים עצמאית הינה ככל הנראה האפשרות הזולה ביותר, ולעתים התוצאה עשויה להיראות חובבנית.
כיצד לבחור חברה או בונה אתרים מתאים?
אם מבין ארבע האפשרויות שהוצגו לעיל תבחרו להיעזר בשירותי בניית אתרים מקצועיים, עדיין תצטרכו להחליט האם לפנות לחברה או לבונה אתרים עצמאי. בשלבי החיפוש והתעיה, רצוי שתדעו כי תחום בניית האתרים מפותח כל כך שישנן חברות בעלות התמחויות ייחודיות, המתאימות לבניית אתרים מסוג מסוים, ואילו חברות או גופים אחרים יוכלו לתת מענה לבניית אתרים בעלי גוון ואופי שונה. כך למשל, בניית אתר הכולל דיווחים ועדכונים שוטפים של מזג אויר, חדשות או נתונים משוק ההון, שונה מהותית מבניית אתר שבו תוכן מובנה וקבוע. אם באתר שאתם עומדים להקים ישנו צורך במערכות מקוונות ייחודיות, יתכן שכדאי שתפנו למומחים בתחום. על כן, לפני פנייה לחברה או לבונה אתרים פרטי, נסו לאפיין את האתר החדש וערכו רשימה של צרכים ודרישות. בעת הפנייה לחברה או לבונה אתרים, בדקו האם אלו הינם בעלי הידע והיכולת הנדרשים ליישום וביצוע דרישות האתר שלכם.
ומה בנוגע למילה האחרונה בתחומי הקידום והאחסון?
בניית אתר אינטרנט המותאם למנועי חיפוש, לכל הגולשים ולכל הדפדפנים הינה בגדר חובה היום. רצוי לודא כי הגוף שבו בחרתם בונה אתרים על פי המקובל בתחום ומעודכן בפרקטיקה של העת האחרונה. בעת הפנייה לחברת בנייה של אתרים ודאו שההתקשרות בינכם כוללת את עלויות הרכישה של כתובת האתר הנבחרת (דומיין) ואת עלויות שרתי האחסון. כדאי מאוד לבחור בחברה או באדם המעניקים ליווי, ייעוץ ושירותי פיתוח נוספים, גם לאחר שהאתר באויר, וזאת על מנת שתוכלו לקבל תמיכה ומענה בעתות של תקלה או תיקונים נדרשים. ולבסוף, היעזרו בהמלצות של לקוחות, התרשמו מאתרים קיימים שנבנו על ידי אותו אדם או חברה, ושימו לב לכימיה האישית – האם מי שעומד לבנות עבורכם את האתר מצליח להבין את רוח הדברים? האם התקשורת עמו נוחה ונעימה? בהצלחה!!